19:30

Ohtana/Pajala FF

Referat: Notvikens IK 2 - Ohtana/Pajala FF

På Tunavallen vinner Notviken 2 komfortabelt mot Ohtana/Pajala med 4-0 (2-0)
Notas inleder med att testa Felix Pekkari i den 8:e minuten då ett skruvat skott från Jesper Jakobsson tvingar Felle att sträcka ut för att klara skottet. I den 15:e minuten kommer Notas fram på högerkanten, inspelet är på väg att räddas av Felle men en av våra försvarare kommer också mot bollen och plötsligt slinker den förbi båda och en sopren Olle Rensgard kan stöta in lädret till hemmaledning 1-0. Vårt försvarspel rämnar också sju minuter senare när en boll skall rensas bort men träffar en Notasspelare och en fri Joakim Sochor kan rulla in 2-0. OPFF:s bästa chans är en nick från Adam Zingmark som går rakt på målvakten. Notas har sedan ett par farliga skott som smiter utanför stolparna. 2-0 i paus speglar matchen då Notas dominerat stort spelmässigt.

Andra halvlek blir den första lik med stort spelövertag för Notviken. 3-0 kommer i den 60:e minuten när Magnus Johansson bredsidar in bollen tätt intill Felles högra stolpe. OPFF har inte mycket i anfallsväg, det farligaste är ett distanskott mitt på målvakten. Notviken dominerar stort men skapar inga jättelägen och det dröjer till slutminuten innan Ahmad Jabr snyggt avslutar matchen med att sätta bollen i Felles vänstra kryss till slutresultatet 4-0. I ett OPFF som mest fick ägna sig åt försvarsspel går plusset i backlinjen till Liam Alldén som kom fram fint på högerkanten men tyvärr blev några av inläggen lite för korta. På mittfältet plussar vi för John Kalla som slet hårt mot ett tufft motstånd. Framåt hade vi inte mycket men plusset går till Adam Zingmark som fick ta mycket stryk utan att få tillräckligt med frisparkar med sig. I ett mycket bra Notviken går plussen till backlinjens Lucas Lundqvist. På mittfältet var Rasmus Nilsson matchens bäste lirare och offensivt visade Magnus Johansson att ålder är bara en siffra. Domaren Anton Backelind gjorde en godkänd insats.
Hörnor: 7-1, Gula kort: 1-2, Skott på mål 8-2